Havkajak

Kajakkursus – “Havkajakroer 1”

Hvert år, i forårsmånederne afvikler vi klubbens årlige begyndekursus som der hvert år er stor søgning til.
Så hvis du vil ro Havkajak på Gjøl så meld dig til i rigtig god tid !

GRK tilbyder DGI´s “Havkajakroer 1” kursus, 

– Vi starter med et par timer i svømmehallen, hvor de grundlæggende færdigheder bliver øvet.
– På en teoriaften kommer vi rundt om de mest elementære ting man SKAL vide når man roer havkajak

  1. -Selve kurset afvikles hen over en hel week-end i starten af maj måned
  2. -Og til sidst gælder det frironing – Der skal 50 km på loggen, med instruktør før man selv får lov at ro ud

Workshops

Hen over sommeren forsøger vi også at lave en række workshops for vores “gamle” medlemmer, hvor vi vil forsøge at tilbyde leksioner i rostil, kantning, roning med grønlænderpagaj, eskimorul, m.m.

Har du specielle ønsker til et emne er du meget velkommen til at kontakte en af klubbens instruktørere.

Sikkerhed og uddannelse
Havkajak er blevet en meget populær sportsgren indenfor de seneste år, men der skal nogle færdigheder til før man kan blive sluppet løs og kalde sig uddannet kajakroer.

I GRK sætter vi sikkerhed i højsæde –  Ingen for lov at sejle kajak i GRK uden at de har gennemgået et kajakkursus.

Ud over at nye kajakroere skal gennemgå et kajakkursus prøver vi hvert år at vedligeholde de grundlæggende færdigheder hos hos klubbens kajakroere ved at øve forskellige redningsteknikker i løbet af sommeren.

Kajakafdelingen er organiseret under DGI – det vil sige at vi arbejder indenfor DGI´s retningslinier og et bestået  begynderkurser i GRK giver et “Havkajakroer 1” kursusbevis.

Ture og Udflugter
I klubbens logsystem, www.rokort.dk, som er internetbaseret, kan  alle klubbens medlemmer, indbyrdes  kommunikerer samt indtaste deres kilometerregnskab hen over året. 

Med rokort har medlemerne altid en mulighed for at kunne at finde romakkere som man så kan tage på tur med.

Da vi som tidligere nævnt er organiseret under DGI, kan vores medlemmer naturligvis også her, frit vælge imellem diverse ture og events.

For de mere erfarne og mere øvede havkajajroere findes ronetværket “HavkajakNord” som er en uformel sammenslutning af havkajakroere fra alle de nordjysk klubber, hvor man kan byde ind med turforslag eller benytte sig af de forskellige tilbud der løbende slås op i dette forum

Vores “Turudvalg” forsøger hen over året at tilrettelægge nogle mere organiserede klubture, hvor alle kan melde sig på. Igennem tiden har vi haft en tradition for en årlig week-end tur hvor vi bl.a. har været på Gudenåen, Odense fjord, Thisted, Løgstør, Lillebælt og Nykøbing Mors, dejlige udflugter hvor frisk luft og socialt samvær er det vigtigeste..

Madpakketure

Da vejr og vind ofte har indflydelse på vore udflugter er vores klublog “Rokort” en stor hjælp til at koordinere udflugter   når vejret er ideelt. Alle klubbens medlemmer har mulighed, via “Rokort” at slå ture op i vores rofarvand. 
På længere dagsture kræver vi dog at der er en “Ansvarlig Turleder” med som har ansvaret for sikkerheden i gruppen. Turlederen sørger for, på www.Rokort.dk at invitere/informere klubbens medlemmer om, mødetid, destination og anden praktisk info i forbindelse med arrangementet

Som medlem kan du altid følge med på “Rokort” og se hvornår og hvordan sæsonens ture, udflugter og øvrige aktiviteter løber af stablen